BUNA

VIZITATI BLOG-UL.......GASITI INFORMATII UTILE

Faceți căutări pe acest blog

Powered By Blogger

duminică, 6 iunie 2010

DIETE NATURALE

     O talie fina si un ten luminos reprezinta nu numai atuuri estetice ci si amprenta unei stari de sanatate excelenta. 
A ne chinui cu diete crunte, mai mult sau mai putin eficiente, doar pentru a slabi în timp record, nu înseamna decit a agrava o stare patologica. Nu trebuie sa percepem o dieta ca pe o perioada limitata de timp, în care tot ce avem de facut ar fi sa mincam putin si tot felul de alimente mai mult sau mai putin gustoase, ci ca pe o schimbare majora in viata noastra.
 
    Pentru o sanatate excelenta si pentru o talie de invidiat, ar trebui sa ne impunem un stil de viata din care anumite alimente si obiceiuri nocive sa dispara definitiv.
Dieta este, simplu spus, ceea ce mananci. Exista doua aspecte ale unei diete: ce mancaruri mananci si cat mananci. Pentru a slabi sau a mentine o greutate sanatoasa, trebuie sa acorzi atentie ambilor factori. Daca mananci doar alimentele corecte dar sunt in cantitati prea mari, vei ingera prea multe calorii si te vei ingrasa. Daca mananci numarul corect de calorii, dar il obtii dintr-un singur grup de alimente, iti vor lipsi nutrientii esentiali si este posibil sa ai probleme grave de sanatate.
    Cheia pentru a obtine toti nutrientii de care corpul tau are nevoie este de a te alimenta cu mixul corect de alimente: o dieta echilibrata. Aceasta inseamna sa mananci o varietate de alimente din diferite grupuri de alimente care contin impreuna toate vitaminele, mineralele si combustibilul – in forma macromoleculelor carbohidrate, proteinele si grasimile de care corpul tau are nevoie. Totusi, nu exista o dieta anume care este cea mai potrivita pentru a obtine toti acesti nutrienti necesari. Vegetarieni, persoane cu diabet, cei cu alergii alimentare sau boli celiace au diete diferite dar toti pot obtine nutrientii corectii din alimentatia lor.


  Fie ca doresti sa slabesti din motive medicale urgente sau doar pentru ca doresti sa arati mai bine si sa-ti imbunatatesti alimentatia, tranzitia catre un mod mai sanatos poate fi dificila. O poti face mai usoara creand un plan cu teluri pentru schimbare si anumite etape de evaluare pentru a putea sa-ti masori progresul. Este foarte dificil sa-ti schimb dieta drastic, peste noapte. Modificarea treptata a unor obiceiuri nesanatoase in substitute sanatoase poate face tranzitia mai suportabila. Roaga un membru al familiei sa te ajute sa rmai fidela dietei amintindu-ti subtil despre ce vrei sa faci, incurajandu-te si ajutandu-te as sarbatoresti atingerea scopurilor si a etapelor intermediare stabilite. Poti decide de asemenea metode de a te recompensa in moduri nonalimentare.
    Majoritatea expertilor in nutritie nu recomanda eliminarea completa a alimentelor tentante (poate doar cu exceptia celor mai rele dintre cele mai rele). Abtinerea de la a manca alimente pe care le adori te poate face sa le doresti ca pe un drog. In schimb, permitandu-ti sa mananci portii mici din asemnea alimente suficient de des astfel incat sa nu fii tentata sa renunti de tot si sa te arunci intr-o portie imensa de “alimente pacatoase”. De exemplu, daca iubesti chipsurile de cartofi, cumpara pungi mici, imparte-le in portii cat incap in palma si pune-le in pungute mai mici dinc are poti manca cate una atunci cand iti este foarte pofta.
    A-ti gati mancarea acasa poate fi un mod foarte bun de a-ti imbunatati alimentatia. Exista multe idei pentru retete sanatoase si desi poate parea greu deoarece nu ai atat de mult timp liber, daca o transformi intr-o “afacere de familie” in care toti te pot ajuta, poate fi o experienta grozava.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Pagina Web Servicii gratuite – Pagina Web gazduire web gratuita – pagina web jocuri gratuite – director web gratuit inscrieri gratuite – pagina web gratuita inscrieri gratis pentru servicii oferte prezentari – creare pagina web gratuita si multe alte servicii!